Tuoremehuasema avautuu jälleen elokuussa 2017

Mehuasemamme avataan 10.8. 

Netin kautta ajanvaraus aukeaa 1.8., osoitteessa  https://proagriapohjoissavo.avoinna24.fi

Puhelinajanvaraus aukeaa ma 7.8., puh. 020 747 3686 (ma-to klo 9-13).

Mehuasema sijaitsee Sorsasalon raviradalla, tallialueella tallikahviorakennuksen toisessa päädyssä. Osoite on Puikkarintie, 70420 Kuopio (ravikatsomon takaa kulku).

Lyhyesti mehuaseman toiminnasta:

Raaka-aineet:

Omenat

  • hyvälaatuiset, puhtaat, vastapoimitut
  • maahan pudonneet, ei pahasti kolhiintuneet
  • rupiset, toukkaiset ja vähän pintaviallisetkin voi käyttää
  • ei pilaantuneita tai homehtuneita
  • happamat ja makeat lajikkeet yhdessä (n. 1/3 happamia omenia, mehun maku ja säilyvyys parempi)
  • huuhtele maahan pudonneet omenat, mutta vasta edellisenä iltana
  • älä säilytä omenia muovisäkissä, ne pilaantuvat

Porkkanat

Voidaan puristaa mehuksi yhdessä omenien kanssa (1/3 tai puolet happamia omenia, mikäli mehu pastöroidaan, mehu säilyy paremmin.)

  • puhtaat, pestyt, kuoritut porkkanat paloitellaan 3 cm:n paloiksi

Mehusaanto

  • noin 5-7 l/10 kg omenia
  • noin 4-5 l/10 kg porkkanoita

Ajanvarauksessa ja netin kautta huomioitavaa: 

Muista varata mehustusaika riittävän ajoissa

raaka-aineen määrä kiloina (10 l ämpäri omenia painaa n. 5 kg)

pastöroitu vai pastöroimaton mehu

pulloja ja sulkimia varattava riittävästi, ks. mehusaanto

Maksu käteisellä/pankkikortilla. Hintatiedot päivittyvät heinäkuun aikana.

Tuoremehuasemalla huomioitava:

noudata sovittua aikaa ja sovittua raaka-aineen määrää

Pullojen ja sulkimien esikäsittely

  • pesu miedolla pesuainevedellä ja huolellinen huuhtominen
  • pullot voi jättää kosteaksi
  • lasipullot voi halutessaan desinfioida 100-asteisessa uunissa
  • kumitulppien huolellinen pesu (myös sisältä) ja kiehautus
  • sulkimet kannattaa panna muovirasiaan tai -pussiin

Pastörointi ja pullotus

  • pastörointi tuhoaa mehun pilaajamikrobit
  • pastörointi käy kätevimmin mehuasemalla
  • pastöroinnissa mehu kuumennetaan +80-85 asteeseen
  • pullojen sopiva koko huomioitava, mieluummin 1-1,5 l pulloja, vara-astioiksi muovikanistereita
  • pullot täytetään aivan täyteen ja suljetaan niin, ettei pulloon jää ilmaa

Mehun säilytys

  • pastöroitu omenamehu säilyy kellarissa tai kylmiössä jopa satokaudesta toiseen
  • pastöroitu porkkanamehu säilyy noin jouluun
  • pastöroimaton mehu on pakastettava välittömästi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.