Paperiton kirjanpito

Taloushallinnon ulkoistaminen ei käytännössä toimi kunnolla pitkien välimatkojen maassa, mikäli palveluita ei voida toteuttaa internetin välityksellä. Valtaosa yritysten laskuista tulee edelleen paperisena, mutta ne voidaan ohjata tulemaan suoraan tilitoimistoon:
 
1. Tilitoimistossa paperilasku skannataan sähköiseen muotoon ja tallennetaan laskujen maksatusjärjestelmään. Tiliöinti tapahtuu jo tässä vaiheessa. Valmiiksi sähköiset laskut eli verkkolaskut eivät tarvitse edellä kuvattua paperilaskun käsittelyä.
 
2. Tilitoimiston asiakas voi tarkistaa saapuneet laskut miltä tahansa internetiin kytketyltä tietokoneelta: lasku avautuu sähköisessä muodossa näytölle ja asiakas hyväksyy laskun maksuun.
 
3. Tilitoimisto maksaa laskun eräpäivänä asiakkaan pankkitililtä. Lasku siirtyy ostoreskontraan, jossa näkyy kaikkien maksettavien laskujen tilanne. Kun lasku on maksettu pankkiin, siirtyy se sähköisesti kirjanpitoon. Lopuksi kirjanpitäjä tarkistaa vielä tiliöinnin. Näin paperi muuttuu biteiksi ja paperilaskut joutavat silppuriin, jos asiakas ei halua säilyttää niitä itsellään muistona. Paperiton kirjanpito poistaa asiakkaan ja tilitoimiston välimatkan merkityksen kun yhteydenpito tapahtuu viikoittain verkon kautta tai tarvittaessa puhelimen välityksellä. Henkilökohtaisia tapaamisia ja palavereita voidaan järjestää aina kun sille on tarve.

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut